Blogger Backgrounds

Tuesday, 9 August 2011

Preparation List...

Aih..counting da days. I don wanna go rite now. Still wanna BARING2 on my PINK KATIL. Hee..gonna miss u my SWEET PINK bedroom. About 26 days left be4 im going to KELANTAN to further my studies. Damn..so jaoh ma (mashaALLAH jgn mencarot2). Ofcoz jarang glew blk. Plus, they all keep saying dat vet is a busy course. Ish3..nvm. Juz go with da flow (4 5 years..gulp). Owkey, juz 4get about dat rite now. I'm listing down clothes (from head to toe) dat i'm gonna bring to KELANTAN...(could u all help me?)

  1. Baju kurung (12-15 helai)
  2. Baju lengan pendek (brape2 jew yg adew)
  3. Baju lengan panjang (5 helai)
  4. Baju inner warna kulit, putih dan hitam (1 helai each)
  5. Kain/Skirt labuh (1 helai)
  6. Cardigan (wajib adew! 3 helai)
  7. Seluar track (maybe 3-4 helai)
  8. Seluar tidur (3 helai)
  9. Tudung aneka warna 
  10. Selendang (my fav)
  11. Anak tudung aneka warna
  12. Anak tudung biasa (3 helai)
  13. Kasut hitam (1 pasang)
  14. Kasut aneka warna (2 pasang)
  15. Kasut sukan (1 pasang)
  16. Selipar jalan (2 pasang)
  17. Selipar tandas (1 pasang)
  18. Stokin kaki warna kulit (3 pasang)
  19. Stokin kaki warna hitam dan putih (1 pasang each)
  20. Stokin tangan warna hitam dan kulit (1 pasang each)
  21. Tali pinggang (1 jew)
  22. Topi (1 jew)
Owkey..aku rase tu jew kot..hee..adew nak tambah?

Monday, 8 August 2011

Wow!! Handmade!!

Cantek an handmade? Aku suke sgt brg2 handmde aw. Tapi satu jew, brg2 handmade nie MAHAL sket. HIHI. Yela ne baya tok penat lelah diew wat an. Berbaloi aw senanyew. Biasenyew handmade nie hanye SATU jew dlm seribu (betul ke?). Betul laa..hee. Ingat sng nk wat benda yg exactly da same twice? Hee..tadi time aku berbelogwalking, aku adew laa terbukak satu blog neh..nak tgk? Cantek..diewnyew handmde. Looks like ENGLISH DESIGN. I like..nie link diew..
Try laa tgk..kowg mesti terliur punye. Aku plg ske bag diew..marbles!!! Hee..
One of my fav!
*DO YOU LOVE ME?
Inside view
Nice kan? KAWAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, 7 August 2011

My dream car..HEE


Nak MYVI PINK!!! Aish..nasib aku xbrape baek laa..time aku nak MYVI PINK, my dad xbg beli kreta agy. Now baru diew bg tapi daa tlambat. MYVI PINK an LIMITED EDITION. So, daa xdew stock daa. Sob3..apew kan daye. Terpakse laa beli kreta laen an. Aku pun aim laa MYVI ELEGANCE (asyik2 MYVI an). Ngee..MYVI cute laa..warne 
diew pun menarik perhatian aku. Aku kalaw bole nak yg ORI. X maw cat kreta blk. Hee..tup2, kreta ni x jadi dikeluarkan. Haia..warne ungu xdew yg laen adew. Xpew laa MYVI ko mmg bkn milik aku. Skang neh aku tgh dilema antara PROTON PERSONA (of course purple in colour) ataw PROTON SAGA 1.6 FL white in colour with red and black stripes (COOL an? nampak cam sporty). Hee...may my dad choose da best for me. Ngee..luv u AYAH!


*PS : Wat muke simpati yg TERBAEK tok kreta idaman..hee

Saturday, 6 August 2011

Bazaar..YUM!!!

Lalala..oops..HIHI. Nk g bazaar da nie. Time2 puase bazaar laa tempat lepak aku ptg2. Eh bkn2, tempat fav aku..hee. Cuci mate..nk mam xleh so tgk jela dr jaoh. Kan3? Hee..aku nie kuat mam actually especially mknn yg pedas and dessert. I LUV MMUAH! Akn ku bawa dikau ke dlm mulutku. HIHI
Ya ALLAH! Indahnyew nikmat tuhan..sedapnyew..terliur aku..hee. Tapi yg ni agy wt aku terliur..............
AKOK KU SAYAAAAANG!!!!!!!!!!!!!!!
Waa..mummy i wan dat i wan dat! Ni laa kuih fav aku taw. Dap..kowg patot rase gak (bg mereka yg belum merasmikan kuih akok HEE). Aih..pdn laa aku ne g KELANTAN. Kuih ni owg kate mmg asl sane and owg sane wat agy dap taw! Tringin banget neh (eh2, speaking INDON lak)
HIHIHIHI

Universiti Malaysia Kelantan (UMK)


Lame meh x update belogku. HIHI. Aish..xpew3..arini aku nak ckp sket pasal U yg bakal aku gegarkan diz september (GEGAR ke? hee...). Aku nie BAKAL student tok sarjana muda perubatan veterinar kat UMK. Hehe..actually aku nak jadi doktor MANUSIA terpesong lak jadi doktor HAIWAN... Tapi xpew laa kitew BOH sajew. Hee.. Target aku kat UPM tapi tersasar lak ke UMK (eh2, makin kecik lak yew HIHI). Aish..apew nie sara ko mmg xleh jadi SHOOTER btl, asyik terSASAR jew. Jadi owg klate laa aku. Ngee.. Xpew la meh. Aknku cube jadi DOKTOR VETERINAR YANG TERBAIK! HAHAHAHA (evil nyew).

Ok meh kitew review apew adew kat UMK and apew tu UMK? HIHI. pasti ramai yg tertanye2 kan? KAN?! Actually aku pun mcm tu. Yg aku taw UMK nie kat KELANTAN. Jaoh meh. X pernah aku menjejakkan kaki ke situ. Dowg katew UMK ni belum siap agy. Jadi, kitowang akn dok kat kampus SEMENTARA kat PENGKALAN CHEPA. U induk (induk? main campus HUHU) kitowg kat BACHOK tapi tok kos aku iaitu VETERINAR kat JELI (apew sume nie?) HEHE jgn pening2. Maknenyew UMK adew due cawangan kat Bachok dan juge Jeli. But still dlm construction. SIAP? Itu aku xtaw. Otw KOT. HIHI. Nak tgk k gamba2 Kampus sementara UMK? or diberi nama Kampus Taman Bendahara. Meh cini meh..

Haa..nie pintu GERBANG UMK
Kalaw kowg nampak..kat situ adew bangunan an? Haa..kat situ laa kitowg blaja nanti. Cam  private sket. Ne blaja kat uma kedai tapi nie kampus sementara jew. Kalaw yg btl2 cantik dowg kate cm U yg len..
Nie Hostel Taman Bendahara

Thursday, 14 July 2011

Result IPTA!!!

Huh! Nervous, happy, sedih, sume adew. Speechless gilew. Hopefully dpt yg terbaik! Cayok2 Sara!

Wednesday, 13 July 2011

Wednesday, 6 July 2011

Transformers!!!

Akhenyew dapat gak tgk Transformers Dark of The Moon neh. Huh!! Best glew. It does look real diz time. Ngee.. Lame and sejuk glew laa duk dlm pawagam tu. Nasib bek best. Bebaloi tgk taw!!!

Tuesday, 5 July 2011

Lalala..HIHI..(dapat jugak akhenyew!)


Wah!!! Akhenyew!!! Dapat gak!!! Aku daa mengidam kasut ni dari minggu lepas agy. Hee. Yes!!!

Maafkan saya..saya sygkn awk!!!

Wah..bestnyew blew owg ckp mcm ni kat kitew an..tambah2 agy kalaw owg tu kitew syg sgt. KAN3? HEHE. 
Lumrah owg bercinte. Arini aku asew epy sgt cuz aku laa mangsa ungkapan tu. HIHI. Slh sowg, mungkin arini amai agy mangse2 yg dpt ungkapan tu. Hee..apew2 pun, aku asew epy and bersyukur sgt. Bkn sng taw nak dgr ayt2 cmni dari laki. Dowg ni kan ego jew lbh. Ngee. Tapi xsemua laa cuz adew gak yg jns MULUT MANIS. Hee..jgn mrh eh. Sowy. Jadi dgn sng hatinyew sku ingin mengatakan... 
"AWK SYG PUN SYGKAN AWK JUGAK! SYG SGT3!!!"

Monday, 4 July 2011

Baskin Robbins..YUM!!

Yum!! Sedapnyew shake baru neh..HIHI. Last Friday, aku pegi jln ngan ibu kat Alamanda. Penat sgt bejalan rase haus lak. Then, kitowang singgah laa kat Baskin Robbin neh. Diew adew wat promosi baru. CAPTAIN AMERICA punye konsep. Sedap sgt! N..cute. Wane tema biru merah. So, yg aku tgh minum tu name diew Captain America shake. Strawbery taste. Meh laa rase gak. Rugi taw kalo xrase. Sedap..HIHI

92 Truths about Me :)



Found note that which is so interesting from my friend Alphonsos A.Masius =) If you want to try it , just copy to your blog and answer but dont forget to link me back..^_^

WHAT WAS YOUR:

1. last beverage = water :)
2. last phone call : dari ibu yg tercinta :)
3. last text message = my cyg :)
4. last song you listened to = saat terakhir - ST12
5. last time you cried =4 hrs ago..hohoh..dont ask why

HAVE YOU EVER:

6. dated someone twice = yes
7. been cheated on = yup
8. kissed someone & regretted it = uh..
9. lost someone special = yup
10. been depressed = yeah ..
11. been drunk and threw up = hell no !!

LIST THREE FAVORITE COLORS:

12. pink
13. chocolate
14. purple

LAST YEAR (2010), HAVE YOU:

15. Made a new friend = of course ^_^
16. Fallen out of love = hmm..nope
17. Laughed until you cried = hahaha..yes
18. Met someone who changed you = nope
19. Found out who your true friends were = yup :0
20. Found out someone was talking about you = yup
21. Kissed anyone on your FB friend's list = nope 

GENERAL:

22. How many people on your FB friends list do you know in real life =my friends and families :)
24. Do you have any pets = yup ! cats :) love them  
25. Do you want to change your name = No, they love my name as its unique :)
26. What did you do for your last birthday = exams :(
27. What time did you wake up today = 11.30 a.m
28. What were you doing at midnight last night = watching movies until 3.00 a.m ..hahaha :)  
29. Name something you CANNOT wait for = hug and kiss him XD    
30. Last time you saw your Mother = just now :)
31. What is one thing you wish you could change about your life = dont know which one..too many :)
32. What are you listening to right now = nothing
33. Have you ever talked to a person named Tom? = no..who's that..???
34. What's getting on your nerves right now = period..ahhaha..XD
35. Most visited webpage = Google, Blogger, Twitter
37. Nickname = sara, ara, akak, baby
38. Relationship Status = in love with Muhammad Amir Ismail Mohd Isa   
39. Zodiac sign = Libra
40. Male or Female = Female
41. Elementary = SK Sri Serdang
42. High School = SM Seri Indah
43. College = Selangor Matriculation College
44. Hair color = Shiny Black XD
45. Long or short = Long :)
46. Height =161 cm
47. Do you have a crush on someone = sort of XD
48. What do you like about yourself? = I love everything about myself even i was a chubby person !! hahaha XD
50. Tattoos = lol..no
51. Righty or lefty= right

FIRSTS :

52. First surgery = ~_~
53. First piercing = X(
54. First best friend = Nad
55. First sport you joined = track runner
56. First vacation = dont remember...hi3
58. First pair of trainers = *_* whats that..??

RIGHT NOW:

59. Eating = chicken burger with cheese..yum !!
60. Drinking/Swallowing = nope XD
61. I'm about to = missing him :)
62. Listening to = nothing
63. Waiting for = call from him :)   

YOUR FUTURE :

64. Want kids? = hehe..of course waa ^_^
65. Get Married? = yes , with him :)
66. Career? = just wait n c :)

WHICH IS BETTER(FUTURE PARTNER) :

67. Lips or eyes = both  
68. Hugs or kisses= both! of course :)  
69. Shorter or taller = lil bit taller than me 
70. Older or Younger = same age or one year older :)
71. Romantic or spontaneous = both :)
72. Nice stomach or nice arms = Both! :)
73. Sensitive or loud =Flexible~
74. Hook-up or relationship = relationship XD
75. Trouble maker or hesitant = neither

HAVE YOU EVER :

76. Kissed a stranger = ~_~
77. Drank hard liquor = nope
78. Lost glasses/contacts = yup :(
79. Sex on first date = lol..ahhaha...im still virgin okay !!! XD
80. Broke someone's heart = unintentionally~
81. Had your own heart broken = always :(
82. Been arrested = hahaha..not me :P
83. Turned someone down = yes 
84. Cried when someone died= sometimes~
85. Fallen for a friend = nope

DO YOU BELIEVE IN:

86. Yourself = yup !! confident 100% 
87. Miracles = certainly :)
88. Love at first sight = yes :)
89. Heaven =of course :)
90. Santa Claus = errr...nope XD
92. Angels = Yeah 

Tuesday, 28 June 2011

Rahsia lelaki melalui Zodiak

Aries
Badannya tidak tinggi tetapi tetap tegap dan kuat berkerja. Pada badannya banyak bulu,suka bergaul, bersemangat dan bercita-cita, menjadikan dia seorang pemimpin .Dia lebih suka mengarah,berani dan suka menjelajah .Dia tidak tekun ,dia lebih suka memulakan sesuatu tetapi kemudian menyuruh orang lain menyelesaikan kerja itu.Dia mementingkan lahiriah dan mudah bergaul tetapi agak kurang keyakinan ,terutamanya dari segi daya penarik,dia mungkin risau kerana tubuhnya kecil misalnya,kerana ini dia biasanya mencari kawan yang kualitinya kurang berbanding dirinya,dan ini juga menyebabkan dia mudah cemburu dan kurang yakin dalam hubungan dengan wanita. Di samping itu dia merupakan seorang yang panas baran maka selalulah timbul keributan dalam hal berkasih sayang.Nafsu syahwatnya tinggi ,dan apabila mendapat teman hidup ,dia adalah kekasih yang bersemangat dan bernafsu. Padanya cinta adalah amat penting ,kerana dia benci hidup keseorangan ,dan kerana dia merasa bangga ada orang yang sanggup menyerahkan jiwa raganya kepadanya .Ketika mula bercinta dia baik hati ,mudah jenaka dan bersukaria tetapi apabila telah lama berkenalan ,dia selalu menyakitkan hati, curiga dan marah-marah.


Taurus 
Dia lelaki yang mempunyai badan yang berotot dan kuat .Dia seorang yang praktikal serta berseni,mungkin boleh mengukir,atau melukis.Suaranya merdu bila menyanyi dan sukakan muzik,malah mungkin seorang ahli muzik.Lelaki ini mudah bergaul ,suka jenaka dan ketawa.Walau bagai mana pun dia kurang keyakinan dan merendahkan daya tariknya sendiri ,menyebabkan dia menggunakan bakat seninya untuk menari hati wanita .Dia juga adalah lelaki stabil,konservatif dan agak keras hati, yang mahu tahu kemanakah arah tujuan dirinya.Lelaki ini pentingkan sekuriti dari segi kewangan, begitu juga dalam rumahtangganya dan dengan sebab ini dia jarang ambil risiko atau memperjudikan hidupnya .Lelaki ini menanti-nantikan perkahwinannya , di mana pada masa inilah dia akan merasa selamat di mana perasaaan itulah yang tidak ada pada dirinya sebelum itu ,dan oleh sebab itu, dia akan memilih pasangan hidupnya dengan agak teliti agar rumah tangganya berpanjangan .Dorongan syahwatnya kuat .Dia sukakan keselesaan ,makan dan mengumpul harta .Kebolehanya menghias rumah , dan kesungguhannya menjadikan dia pasangan yang baik .Oleh kerana lelaki ini lebih sukakan perkara yang telah biasa ,dia tidak begitu minat dengan idea orang lain atau apa yang berlaku di sekelilingnya dan ini akan membosankan insan yang lebih suka bergaul dan bijaksana.


Gemini 
Lelaki Gemini mempunyai muka dan badan yang menarik,adab dan senyumannya juga menarik menyebabkan orang ramai tertarik kepadanya.Dia seorang yang bijak berfikir ,ingatannya bijak dan teratur menjadikan ia pasangan yang menarik dan pandai menguruskan diri.. Dia mungkin bekerja sebagai jurujual di mana dia berpeluang memujuk dan mempengaruh orang lain .Dalam menjadi pasangan hidup dia suka wanita yang boleh berfikiran sendiri ,yang tidak pendiam ,dan yang cerdik bukan cantik menjadi keutamaanya .Dia suka kepada luahan emosi ,kerana itu dianggap kebudakan dan remeh ,dan kerana itu dia bermasalah untuk jatuh cinta kerana menganggap bahawa bila jatuh cinta , dia akan memberi banyak kuasa kepada kekasihnya, dan kerana itu, pasangannya yang ideal adalah yang sanggup berkongsi akal , bukan hati. Lelaki ini tidak begitu berminat dalam hubungan kelamin , dan menganggap ianya tidak menarik dan sedikit menjijikkan .Dia mengetahui mengenai hubungan kelamin dari rasa ingin tahu bukan dari rasa berahi.Dia bukanlah seorang kekasih yang bersungguh , kerana sukar melibatkan emosi dalam bercinta kerana sebab itu biasanya dia berkahwin lambat dan memilih pasangan yang jauh lebih tua darinya ,yang mempunyai nafsu syahwat yang rendah padanya ,Wanita yang ideal ialah yang banyak harta ,lebih tua, tetapi dia boleh jugak memilih wanita muda ,yang boleh memberikan perhatian kepadanya bagi meninggikan egonya dan lagaknya.


Cancer 
Lelaki ini menyembunyikan aspek dalamannya yang lembut dengan kekerasan .Dia adalah lelaki yang amat sensitif dan mudah terusik dan mudah menangis. Sifat ini amat menarik perhatian wanita dan menimbulkan simpati dan sifat keibuan terhadapnya ,tetapi tidak patut dilakukan terlalu kerap kerana mungkin di tuduh sebagai pondan . Kebahagiaan rumahtangga amat penting baginya ,dan rumahtangganya yang bermasalah akan menjadikannya amat dukacita .Jika dia belum berkahwin , dia mungkin tinggal bersama ibubapanya dia tidak suka berfoya-foya .Dalam pwergaulan dia lebih suka mencari pasangan hidup .Mencari pasangan hidup agak sukar baginya, kerana dia kurang kemas , pemalu dan kurang dorongan , serta dia perlukan wanita yang pandai menjaga rumah , berharta dan pendapatan baik.Antara kelemahannya ialah dia suka mengkritik dan mengadu , dan menganggap tidak ada perkara yang benar memuaskan hatinya. Walaubagaimanapun , dia adalah suami yang setia , dan amat sukar untuk bercerai.


Leo
Dia seorang yang agak tinggi ,kurus , gerakanya cepat tetapi lembut. Matanya besar dan menarik , dan rambutnya ikal .Bibirnya mungkin nipis .Dia suka menolong dan membantu orang. Dia berkeyakinan dan berpersonaliti kuat , ini membolehkannya maju dan memimpin . Dia juga suka menjadi popular dan di puji .Kehidupan cinta adalah penting padanya kerana dengan adanya orang yang mengasihinya membuatkan dirinya penting .Bila dia terlibat dalam hal romantik , dia mudah bernafsu tetapi mudah pula reda Rupanya yang tampan dan yakin menyebabkan pasangannya merasa bertuah , tapi pasanganya perlulah menghormatinya , dan setia, kerana dia adalah lelaki yang cemburu, dari itu sebagai isterinya , jangan mudah anda melihat atau merngerling lelaki lain .Lelaki ini percaya kepada perkahwinan dan menganggap rumahnya sebagai tempat berehat , dan isterinya memberikan keselesaan setelah dia penat bekerja.


Virgo 
Dia adalah lelaki yang agak kurus , tingginya serderhana , bahunya agak lebar, bulu keningnya panjang dan cantik , dan dahinya luas , matanya nampak sedih tetapi lembut , dan ini menarik perhatian wanita . Sifatnya amat berhati-hati , nafsu syahwatnya rendah , dan kerana ini , dia kelihatan tidak pasti, dan seolah-olah kekasih yang tertahan-tahan .Dia adalah lelaki yang mementingkan kebijaksanaan .Dia mahukan kesempurnaan , sentiasa mahu mengawal , dan jarang sekali terbawa oleh cinta .Dia mengkritik dan mengadu.Dia juga agak mementingkan hal-hal yang halus terperinci , juga beradab, dan ini menjadikannya pasangan yang setia dan mengambil berat . Dia akan mengkahwini wanita yang ada wang dan yang boleh membantunya secukupnya . Sifat bimbangnya membuatkannya sukar bertenang apabila berpasangan , dan ini menjadikan dia kekasih yang kurang memuaskan , dan dia cepat sekali menyalahkan orang lain walaupun dia sebenarnya bersalah .Dia juga mengambil berat mengenai kesihatan dan kecergasannya.


Libra
Dia seorang yang seksi , tubuhnya agak menarik , pakainya agak kemas ada gaya bersih dan segar. Matanya biasanya besar , bersinar dan menarik.Mulutnya agak penuh dan menawan .Jika lelaki mungkin mempunyai bentuk badan sedikit kewanitaan seperti bulu roma yang sedikit , atau bahu yang kecil. Lelaki Libra tidak gemar tangannya kotor , dia suka pekerjaan yang mempertingkatkan paras rupa orang lain seperti mendandan rambut , pereka fesyen atu menjual barangan kecantikan .Sikapnya terbuka , menyenangkan , suka bergaul , ramai kawan .Sopan dan simpati .Antara kelemahannya ialah dia sukar memutuskan sesuatu yang tidak di sukainya ,ini mungkin mengakibatkan dia berkahwin dengan pasangan yang tidak sesuai .Walaupun dia lelaki popular di kalangan wanita , emosinya di kawalnya dan dia kelihatan seperti pasangan yang kurang mengasihi .Pada mulanya wanita tertarik padanya kerana dia bertimbang rasa dan berhati-hati , kemudian setelah beberap lama , sikap itu tenggelam .Dia biasanya adalah orang yang cermat dalam berbelanja tetapi agak boros pula dari segi membeli baju , wangian , atau perabot .Dia membelanjakan banyak wang untuk menarik perhatian orang yang dicintainya atau sesiapa yang di anggap penting.


Scorpio
Tubuhnya biasanya kecil , tingginya jarang melebihi ketinggian sederhana .Mukanya lebar dan nampak kuat dengan tulang pipi yang jelas ,hidungnya mempunyai hujungan yang lembut dan lubang hidungnya besar .Renungannya yang tajam seolah-olah dapat membaca isi hati orang lain .Samada hatinya gembira atau sebaliknya dapat dilihat dari cara dia jalan , dia akan berjalan dengan tenang bila hatinya suka dan tidak menentu bial dia kegelisahan .Dia seorang yang intuitif dan mudah tersinggung perasaannya tetapi dapat menyembunyikan keadan itu dengan rupa zahiriah yang agak cekal .Dia akan berusaha bertahun- tahun untuk mencapai cita-citanya atau untuk membalas dendam .Suka jika dapat menunjukkan kuasa , dan nampak lebih dominan dalam perhubungan .Dalam hal seksual ,dia cenderung untuk mementingkan diri sendiri.


Sagittarius
Dia seorang yang suka bergaul , suka hidup yang baik dan berpoya .Dia adalah insan yang paling romantik ,Dia menarik , mudah suka bergaul dengan seorang yang suka kepada hiburan dan berjalan ke tempat tempat yang menawan .Dia mungkin berkerja dalam bidang undang -undang , agama atau politik . Tubuh badannya agak tinggi , tubuh agak langsing dan menarik semasa muda tetapi semakin berisi semakin tua .Mukanya panjang ,dahinya agak tinggi tapi sempit, hidungnya agak mancung dan ketika suka hidung itu menjadi kembang .Giginya besar .Dari segi berpakaian , dia suka memakai pakaian yang kasual dan longgar .Dia lelaki yang agak boros , dan jika tidak berhati-hati , mungkin terlibat dalam perjudian .Lelaki ini suka jika dapat berteman dengan wanita dan mudah pula jatuh hati .Tapi dia tidak suka terikat dalam masa yang panjang .Ramai lelaki berbintang sagitarius yang kahwin lebih dari satu atau lelaki yang menyimpan wanita lain .


Capricorn
Lelaki ini lebih berhati- hati dalam hidup , dan selalu melakukan sesuatu berdasarkan kaedah .Dia tidak suka menukar -nukar rancangan yang telah dibuatnya .Dia agak pendiam ,suka bekerja sendiri .Dia adalah jenis pendendam dan akan ingat pada kejahatan yang di lakukan terhadap dirinya hingga bertahun-tahun .Mungkin dialah paling tidak menarik kerana dia mendekati wanita menggunakan cara intelek .Dia mungkin kurang selesa dengan wanita yang beremosi tinggi tetapi sanggup berkahwin dengannya jika dia boleh membantu mencapai kejayaan dalam kerjaya .Lelaki ini sukar jatuh cinta ,tetapi jika sudah jatuh cinta ,dia akan amat mencintai .Dalam hidup bercinta ,dia kurang di sukai .Dia mementingkan keluarganya , dan dia akan akan menyatakan apa yang dia fikirkan .Apabila berkahwin ia agak lokek dari segi kewangan .Dalam pergaulan , dia lebih suka kepada yang lebih tua dan konservatif.


Aquarius
Tubuhnya agak tinggi, dan kurus , tangan dan kakinya besar , bahunya lebar .Mungkin rambutnya nipis .pakaiannya agak luar biasa.Dia adalah lelaki yang pandai bercakap dan suka kepada cakap-cakap intelek .Dia agak kurang romantik .Dia sukar jatuh cinta kerana dia tidak mahu kecewa .Dia suka persahabatan yang sekejap berbanding hubungan yang panjang .Lelaki ini suka ketawa dan mempunyai perkara-perkara yang menarik untuk dilakukan , tetapi dia boleh jadi pendiam pada suatu masa dan agak mengecewakan kekasihnya .Dia mungkin lambat berkahwin kerana tidak suka terikat .Dari segi seksual dia lebih mementingankan seks dari kasih sayang , dan dia lebih suka kepada ramai pasangan . Walaupun begitu , dia pandai menyembunyikan rahsianya itu bagi menjaga hati kekasihnya .Sebagai lelaki , dia disukai oleh teman wanitanya kerana dia agak berbeza dan menarik , tetapi dia adalah mengecewakan dari segi membuat komitmen .


Pisces
Dia lelaki yang agak pendek dan berisi dengan muka yang agak bulat dan besar serta berjerawat .Dari segi berpakaian ,mungkin dia kelihatan kurang kemas .Walaupun dari segi zahiriah dia agak kurang menarik , dia mempunyai personaliti yang bagus boleh berjenaka dan baik hati .Dia adalah lelaki yang pandai mengagak dan bersimpati tinggi, tetapi, hatinya selalu bimbang . Dia tidak suka berkelahi dan sedaya upaya mengelakkannya. Hidupnya suka menggembirakan hati orang lain , dia agak romantik dan mementingkan perasaan pasangan .Tetapi dia agak pemalu dan kurang keyakinan , menyebabkan dia lambat dalam hal menambat wanita . Dia agak sukar dari segi membuat keputusan , dan agak bertangguh untuk kahwin . Oleh kerana kelemahan ini , dia mudah dipengaruhi atau ditinggalkan .Tapi dari segi bercinta , dia adalah seorang yang hangat , mengambil berat dan mengasihi , serta menghiburkan .

Sebelum dan selepas! XD

Bile daa kawen...


Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.

6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!


Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh

6 bulan: Masih lama lagi ke nih?

6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!


Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..

6 bulan: Trafik jam aah

6 tahun: K..


Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???


Pulang Kerje:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…

6 bulan : I’m BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??


Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni

6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah

6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..


Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih

6 bulan: Eh… Your call…

6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp…!!!

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?


Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh

6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.

6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!


Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu

6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???


Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…

6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!


TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..


Haha..XD..realiti bukan fantasi..ngee..

Transformers : Dark of the moon

Yay!!! Da released daa citew nie akhenyew. Xsaba nak tgk. Ngee..mesti gempak punyew laa!!

Monday, 27 June 2011

Nyam..nyam..nyam!!!

HIHI..mamam time..tapi nak mamam yg mane satu ek? Ha..nie laa cup cake. Cup cake biasenyew mesti comey2 tapi bknnyew sdp pun kekadg. HIHI. Da beli punye pasal ne laa mamam kan? Nanti membaze pulak. Tapi an, agk2 laa mane satu plg comey?? XD

What to do???

Eating?
Playing computer?
Well..i guess this is the best........
SLEEPING TIME!
Good Nyte Everyone! HIHI


Missing Some1!!!

Arghh!!! I hate myself today..Sktnyew blew kitew windu kat owg. Sume yg aku wat, sume serba xkena. Xsukenyew. I wish u were here. Rase nak peluk2 jew diew. HIHI. Windunyew!!! Tu jew..Sekian :(

Tuesday, 21 June 2011

Owl Necklace!!!

Cantikkan!!! Hehe..mula-mula aku xdew laa minat sgt OWL NECKLACE nie. Tapi blew daa pandang lama-lama, cantik jugak. Cute sgt taw!!! Rantai nie daa jadi trend skarang nie. It's simple but nice. Dan untuk owg yg bertudung mcm aku xperlu risaw kalaw nak pakai OWL NECKLACE nie sbb die panjang. Confirm bole nampak punye laa kalaw pakai. Hee.. aku adew satu jew wat mase nie. Nanti nak kumpul laa. HIHI. Apew katew kowg kumpul skali nak?

Monday, 13 June 2011

Hana Tajima hijab style LUV IT!!!


Pernah dgr nama Hana Tajima? Hehe..mesti laa pernah kan. Ketinggalan zaman kalaw xpernah dgr. Aku pun taw daripada kwn baik aku, Nad. Diew yg critew psl Hana Tajima. Jadi, aku pun search laa sapew diew. HIHI. Comey sgt diew. Diew nie pandai pakai selendang taw. Nak tgk gamba diew? Meh sini aku tunjukkan. Pastu kowg nilai laa sendiri eh..cantik ke..comey ke..apew yg penting aku suke style diew. Cute and stylish but still menutup aurat. LUV IT!!!
Haa..cantik kan? Kan aku daa ckp. Cute sgt. Owkey, meh sini aku tunjukkan gaya diew pakai selendang mcm mane. 
SIMPLE & NICE BABE. Hee..

Cantik, cantik dan cantik. Btl3. HIHI. Senang jew. Kowg cubew laa taw. 
SELAMAT MENCUBA!




Thursday, 9 June 2011

i-City with my beloved family


Owkey today i went to i-City with my family. Bosan laa katekan. Thankz to my lovely dad. Penat-penat pun diew sanggup bwk kitowg gi sane. I LOVE U AYAH! Mmmuahxx! Tonight is so romantic sbb time kitowg adew kat sane, hujan turun renyai-renyai. HIHI. Punye laa sejuk. Hujan-hujan pun ramai yg dtg. HA! Mlm nie Meet Uncle Hussein adew wat performance. Best laa jugak. Meh sini aku nak kongsi keseronokan berade di i-City. Kowg tgk laa gamba-gamba yg adew kat bwh eh. Photographer nyew nie ha owg-owg di atas. HIHI.


HA! Gamba yg bwh nie sume kat dlm Snow World. Harganyew bole laa. For adult like us RM25 per person include the jacket. Boots kowg ne tambah duit sket. Kalaw nak jimat, kowg pakai laa kasut bertutup yg tebal dari rumah yew. Untuk mereka yg tak tahan sejuk disarankan untuk memakai glove yew. HIHI. 

Welcome Snow World 


Tuesday, 7 June 2011

Newbie

Assalamualaikum...
Hi! Let me introduce myself first. My name is Siti Sarah Amiza. U can call me Sara or Miza. Aku ni berketurunan Melayu tapi adew juga laa darah Jawa and Rawa. Jawa sebelah ayah. My dad like chinese look sket. HIHI. Ibuku yg tersyg lak Rawa. Aku pun baru taw pasal neh. I LIKE!!! Aku kakak sulung. Adik lak adew laa sowg. Tapi bilew kitowg bergaduh ibu cakap macam adew 20 owg. HIHI. Biase laa bilew girl vs boy. I really love my family. I live in Serdang, Selangor not Kedah near to UPM. Such a nice place. The most important thing that u need to know is MY BEDAY. HIHI. I was born on 21 October 1992. Almost in the midnight about 10 to 11 o'clock. Hadiah jgn lupew k. XD. I think that's all for now. Nice to meet u all owkey!!! XOXOXO