Blogger Backgrounds

Tuesday, 9 August 2011

Preparation List...

Aih..counting da days. I don wanna go rite now. Still wanna BARING2 on my PINK KATIL. Hee..gonna miss u my SWEET PINK bedroom. About 26 days left be4 im going to KELANTAN to further my studies. Damn..so jaoh ma (mashaALLAH jgn mencarot2). Ofcoz jarang glew blk. Plus, they all keep saying dat vet is a busy course. Ish3..nvm. Juz go with da flow (4 5 years..gulp). Owkey, juz 4get about dat rite now. I'm listing down clothes (from head to toe) dat i'm gonna bring to KELANTAN...(could u all help me?)

  1. Baju kurung (12-15 helai)
  2. Baju lengan pendek (brape2 jew yg adew)
  3. Baju lengan panjang (5 helai)
  4. Baju inner warna kulit, putih dan hitam (1 helai each)
  5. Kain/Skirt labuh (1 helai)
  6. Cardigan (wajib adew! 3 helai)
  7. Seluar track (maybe 3-4 helai)
  8. Seluar tidur (3 helai)
  9. Tudung aneka warna 
  10. Selendang (my fav)
  11. Anak tudung aneka warna
  12. Anak tudung biasa (3 helai)
  13. Kasut hitam (1 pasang)
  14. Kasut aneka warna (2 pasang)
  15. Kasut sukan (1 pasang)
  16. Selipar jalan (2 pasang)
  17. Selipar tandas (1 pasang)
  18. Stokin kaki warna kulit (3 pasang)
  19. Stokin kaki warna hitam dan putih (1 pasang each)
  20. Stokin tangan warna hitam dan kulit (1 pasang each)
  21. Tali pinggang (1 jew)
  22. Topi (1 jew)
Owkey..aku rase tu jew kot..hee..adew nak tambah?

Monday, 8 August 2011

Wow!! Handmade!!

Cantek an handmade? Aku suke sgt brg2 handmde aw. Tapi satu jew, brg2 handmade nie MAHAL sket. HIHI. Yela ne baya tok penat lelah diew wat an. Berbaloi aw senanyew. Biasenyew handmade nie hanye SATU jew dlm seribu (betul ke?). Betul laa..hee. Ingat sng nk wat benda yg exactly da same twice? Hee..tadi time aku berbelogwalking, aku adew laa terbukak satu blog neh..nak tgk? Cantek..diewnyew handmde. Looks like ENGLISH DESIGN. I like..nie link diew..
Try laa tgk..kowg mesti terliur punye. Aku plg ske bag diew..marbles!!! Hee..
One of my fav!
*DO YOU LOVE ME?
Inside view
Nice kan? KAWAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, 7 August 2011

My dream car..HEE


Nak MYVI PINK!!! Aish..nasib aku xbrape baek laa..time aku nak MYVI PINK, my dad xbg beli kreta agy. Now baru diew bg tapi daa tlambat. MYVI PINK an LIMITED EDITION. So, daa xdew stock daa. Sob3..apew kan daye. Terpakse laa beli kreta laen an. Aku pun aim laa MYVI ELEGANCE (asyik2 MYVI an). Ngee..MYVI cute laa..warne 
diew pun menarik perhatian aku. Aku kalaw bole nak yg ORI. X maw cat kreta blk. Hee..tup2, kreta ni x jadi dikeluarkan. Haia..warne ungu xdew yg laen adew. Xpew laa MYVI ko mmg bkn milik aku. Skang neh aku tgh dilema antara PROTON PERSONA (of course purple in colour) ataw PROTON SAGA 1.6 FL white in colour with red and black stripes (COOL an? nampak cam sporty). Hee...may my dad choose da best for me. Ngee..luv u AYAH!


*PS : Wat muke simpati yg TERBAEK tok kreta idaman..hee

Saturday, 6 August 2011

Bazaar..YUM!!!

Lalala..oops..HIHI. Nk g bazaar da nie. Time2 puase bazaar laa tempat lepak aku ptg2. Eh bkn2, tempat fav aku..hee. Cuci mate..nk mam xleh so tgk jela dr jaoh. Kan3? Hee..aku nie kuat mam actually especially mknn yg pedas and dessert. I LUV MMUAH! Akn ku bawa dikau ke dlm mulutku. HIHI
Ya ALLAH! Indahnyew nikmat tuhan..sedapnyew..terliur aku..hee. Tapi yg ni agy wt aku terliur..............
AKOK KU SAYAAAAANG!!!!!!!!!!!!!!!
Waa..mummy i wan dat i wan dat! Ni laa kuih fav aku taw. Dap..kowg patot rase gak (bg mereka yg belum merasmikan kuih akok HEE). Aih..pdn laa aku ne g KELANTAN. Kuih ni owg kate mmg asl sane and owg sane wat agy dap taw! Tringin banget neh (eh2, speaking INDON lak)
HIHIHIHI

Universiti Malaysia Kelantan (UMK)


Lame meh x update belogku. HIHI. Aish..xpew3..arini aku nak ckp sket pasal U yg bakal aku gegarkan diz september (GEGAR ke? hee...). Aku nie BAKAL student tok sarjana muda perubatan veterinar kat UMK. Hehe..actually aku nak jadi doktor MANUSIA terpesong lak jadi doktor HAIWAN... Tapi xpew laa kitew BOH sajew. Hee.. Target aku kat UPM tapi tersasar lak ke UMK (eh2, makin kecik lak yew HIHI). Aish..apew nie sara ko mmg xleh jadi SHOOTER btl, asyik terSASAR jew. Jadi owg klate laa aku. Ngee.. Xpew la meh. Aknku cube jadi DOKTOR VETERINAR YANG TERBAIK! HAHAHAHA (evil nyew).

Ok meh kitew review apew adew kat UMK and apew tu UMK? HIHI. pasti ramai yg tertanye2 kan? KAN?! Actually aku pun mcm tu. Yg aku taw UMK nie kat KELANTAN. Jaoh meh. X pernah aku menjejakkan kaki ke situ. Dowg katew UMK ni belum siap agy. Jadi, kitowang akn dok kat kampus SEMENTARA kat PENGKALAN CHEPA. U induk (induk? main campus HUHU) kitowg kat BACHOK tapi tok kos aku iaitu VETERINAR kat JELI (apew sume nie?) HEHE jgn pening2. Maknenyew UMK adew due cawangan kat Bachok dan juge Jeli. But still dlm construction. SIAP? Itu aku xtaw. Otw KOT. HIHI. Nak tgk k gamba2 Kampus sementara UMK? or diberi nama Kampus Taman Bendahara. Meh cini meh..

Haa..nie pintu GERBANG UMK
Kalaw kowg nampak..kat situ adew bangunan an? Haa..kat situ laa kitowg blaja nanti. Cam  private sket. Ne blaja kat uma kedai tapi nie kampus sementara jew. Kalaw yg btl2 cantik dowg kate cm U yg len..
Nie Hostel Taman Bendahara

Thursday, 14 July 2011

Result IPTA!!!

Huh! Nervous, happy, sedih, sume adew. Speechless gilew. Hopefully dpt yg terbaik! Cayok2 Sara!

Wednesday, 13 July 2011